twitter

REFESTICON promovisan u Puli

 

Prema riječima predstavnika organizatora REFESTICON-a, direktora Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje Dragića Rabrenovića, ovo je bila izuzetna prilika da se jedini festival ovakve vrste u Crnoj Gori promoviše književnicima i ljubiteljima fantastike u susjednim državama, što je, kako je rekao i jedan od ciljeva projekta koji je ove godine podržan i od Ministarstva kulture Crne Gore.

''Do sada smo u BIjelom Polju uz podršku brojnih partnera i institucija organizovali pet festivala i objavili isto toliko zbirki kratkih priča i pokrenuli sopstveno izdavaštvo sa još toliko naslova'', istakao je Rabrenović na promociji. On je dodao da su ostvareni zacrtani ciljevi među kojima je i uspostavljanje saradnje na međunarodnom nivou što potvrđuje i promocija u Istri. 

''Tema manjine kojom se bavi FFK iz Pazina je jedna od onih koje nas podsjećaju na značaj uspostavljanja saradnje svih naroda na ovim prostorima i upravo su književnost i kultura oblasti koje nas povezuju'', rekao je organizator REFESTICON-a.

Organizator FFK 2017 Mirko Grdinić je istakao da je jedna od posebnosti festivala iz Crne Gore to što se tematski povezuje sa zavičajnim piscima i doprinosi očuvanju kulturne baštine i promociji prirodnih i kulturnih potencijala svojeg grada i države. Grdinić je naglasio da je mreža festivala koji su se pridružili Pazinu i Zenici sve veća iz godine u godinu i da se ideja reafirmacije kulture u regionu u potpunosti ispunila.

Večeras se u sklopu 16. Festivala fantastične književnosti u Pazinskom Kaštelu promovišu izdavači i nove knjige autora iz cijelog regiona. Posljednje veče festivala posvećeno je promociji zbirke pod nazivom ''Priče o manjinama'' koja će se održati u Puli, u Srpskom kulturnom centru Istre sa početkom od 21h.

 

 

Redakcija Radija Bijelo Polje 

 

 zbirka

  

bestseler refesticonfantasticne price