twitter

Počele radionice kratke priče za učenike iz Bijelog Polja

Radionice kratke priče za učenike osnovnih i srednjih škola, koje se realizuju u okviru propjekta ,,REFESTICON-književno stvaralaštvo“ počele su danas.

Cilj radionica je da se mladi podstaknu na čitanje i stvaralaštvo, i da se što više edukuju o književnosti i poznatim književnicima. 

,,Želimo da im prenesemo osnovna znanja o tome kako nastaje kratka priča, neke detalje koji su vezani za fantastiku i pisce fantastike, jer je tema ovogodišnjeg festivala ,,Transhumanizam“. To su teme bliske mladima, jer se govori o robotima i androidima, i želimo da im na jedan njima pristupačan način prenesemo znanja o tome kako može da se postane pisac“, kazao je u izjavi za Radio Bijelo Polje, koordinator radionica Dragić Rabrenović.

 

Rabrenović je kazao da će se radionice održavati u Medija centru Radija Bijelo Polje. 

,,Radionice će pohađati 15 učenika osnovnih i srednjih škola, i ovo je prilika da se pridruže svemu onome što radimo proteklih deset godina. Planirano je da se održi 10 radionica koje će, osim mene, voditi i pisci iz Bijelog Polja“, dodao je Rabrenović.

 

Učenica osmog razreda Osnovne škole ,,Dušan Korać“, Anastasija Kovačević, u izjavi za Radio Bijelo Polje je kazala da se prijavila za učešće jer želi da još više nauči o pisanju. 

,,Željela sam da budem dio radionica, jer i ove godine želim da učestvujem na festivalu REFESTICON. Volim da pišem i čitam , tako da sam sigurna da ću se dobro zabaviti sa ostalima koji pohađaju radionice“, navela je Anastasija. 

 

I učenica drugog razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“, Ena Bučan, kazala je da joj je tema transhumanizma veoma bliska. 

,,Obožavam naučnu fantastiku, i vezana sam za to. Volim da pišem i čitam, tako da se nadam da će biti zanimljivo na radionicama“, dodala je Ena.

 

Projekat ,,REFESTICON-književno stvaralaštvo“ realizuje Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Crne Gore.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

Redakcija portala Refesticon