twitter

Bjelopoljski REFESTICON promovisan u Nišu

O jedinom festivalu ove vrste u Crnoj Gori direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović razgovarao je sa domaćinom, direktorom Niškog kulturnog centra Srđanom Savićem.

Brojnoj publici u Nišu su predstavljeni organizatori i partneri, koncept i obajavljene knjige iz edicije REFESTICON-a.


"Naši ciljevi ujedinjavanja i umrežavanja autora, institucija i feativala u regionu su već ispunjeni i to je bio jedan od razloga što smo došli da i na taj način proširimo saradnju i damo podršku partnerima u Srbiji", istakao je Rabrenović.

Festival koji po šesti put organizujemo u Bijelom Polju je već prepoznat na mapi festivala i konvencija ovog tipa u reginonu napomenuo je Rabrenović i izrazio očekivanje da će se i niški festival naći u tom društvu.

Direktor Radija Bijelo Polje u ime organizatora REFESTICON-a je napomnuo da je u osnovi ove manifestacije očuvanje i promocija kulturne baštine kroz fantastičnu književnost, ali i druge umjetnosti.

"Naš cilj je bio da reafirmišemo poznate autore i njihova djela iz Bijelog Polja i Crne Gore i to smo ispunili kroz teme dosadašnjih zbirki kratkih priča", pojasnio je organizator REFESTICON-a.


Rabrenović je dodao da je poseban cilj afirmacija mladih i novih autora i napomenuo da je za posljednju zbirku prijavljeno više od 20 priča od autora iz Crne Gore.

On je pozvao pisce iz Niša da dostave priče o kraljicama za ovovodišnju zbirku napominjući da već ima pisaca iz Niša koji su učestvovali i čije su priče objavljene poput Branislava Jankovića.

 

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019