twitter

Rabrenović predstavlja Crnu Goru na 40. Euroconu u Francuskoj

Organizator Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON Dragić Rabrenović će na poziv predstavnika organizacionog odbora Evropskog udruženja naučne fantastike (ESFS) učestvovati na 40. Euroconu koji se održava u francuskom gradu Amjen od 19. do 22. juna. Rabrenović će na Skupštini udruženja iz Evrope predstaviti festival koji se tradicionalno organizuje u Bijelom Polju i istovremeno ih upoznati sa međunarodnim kulturnim manifestacijama koje se održavaju u Crnoj Gori.

"Ovo je prvi put da učestvujemo na ovakvoj manifestaciji gdje ćemo i zvanično postati član Evropskog udruženja naučne fantastike (ESFS) koje je prepoznalo kvalitet našeg festivala i njegov doprinos žanru književne fantastike. Očekujem da ćemo uspostaviti važne kontakte i saradnju sa organizatorima i književnicima iz cijele Evrope pa i šire", istakao je Rabrenović.

Na 40-toj evropskoj konvenciji fantastike koja se održava u gradu u kome je živio i stvarao Žil Vern prirediće se više desetina aktivnosti u sklopu četvorodnevnog programa, a posebna tema biće naučna fantastika Afrike.

Tekst: Eldina Bećirović
Foto: Vladimir Jelić

 

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019