twitter

REFESTICON promovisan na prvom SCAVACON-u u Vitezu

Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON promovisan je večeras na prvoj međunarodnoj konvenciji SF&F SCAVACON u Vitezu, koja se zvanično pridružila mreži festivala u okruženju.

Organizator jedinog crnogorskog festivala ove vrste, Dragić Rabrenović, istakao je da je izuzetno počastvovan što kao jedan od članova organizacionog odbira prisustvuje prvom festivalu u Vitezu.

"Kada smo osnivali REFESTICON prije osam godina sa nama je bio i Anto Zirdum, književnik i utemeljitelj SCAVACONA. Zbog toga mi je posebni drago što zajedno sa kolegama iz Hrvatske i Srbije prisustvujemo ovoj izuzetno važnoj manifestaciji", istakao je Rabrenović.

21 06 refesticon 2

On je pisce i publiku iz Bosne i Hercegovine upoznao sa osnovnom idejom da se kroz fantastiku doprinese očuvanju kulturne i prirodne baštine i njene promocije u državama regiona.

"Do sada smo objavili sedam zbirki sa različitom tematikom o našim piscima, djelima, legendama, kulturi i tradiciji. Ove godine smo obradili naš najvredniji prirodni i privredni potencijal u Bijelom Polju, Đalovića pećinu i legendu o zmaju nad Vražjim firovima", napomenuo je direktor Radija Bijelo Polje koji organizuje REFESTICON.

21 06 refesticon3

Na prvoj konvenciji fantastike u Vitezu su se predstavili partneri iz Pazina, Davor Šišović i Mirko Grdinić, kao i pisac iz Beograda Tihomir Jovanović.

21 06 muzicari

Redakcija Radija Bijelo Polje

 

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019