twitter

"Fantastični povratak u OZ" već u bioskopima (video)

Nakon premijere na tekućem 16. Kids Fest-u sinhronizovana avantura “Fantastični povratak u OZ” u bioskopima od 24.decembra. U ulozi Doroti našla se glumica TAMARA ALEKSIĆ. Glasove pozajmili i glumci Nenad Stojmenović, Ljubomir Bulajić, Đorđe Stojković, Đurđina Radić, Pavle Jerinić, Kristina Kika Jovanović, Mladen Sovilj i drugi.

Dogodovštine Doroti iz voljene filmske adaptacije romana L. Frenka Brauma Čarobnjak iz Oza nadaleko su poznate generacijama, a sada, nakon mnogo godina kasnije njena unuka i imenjakinja prolazi po istoimenoj zemlji kroz neke nove i uzbudljive avanture.

Sada, kada bioskopi uz sve preporučene epidemiološke mjere produženo rade do 21h, “FANTASTIČNI POVRATAK U OZ” prikazuje se za svu publiku, ljubitelje animacije, ali i one sklone da prepoznju dar za nevjerovatnom sinhronizacijom i prilagođavanjem glasova animiranim likovima.

Godinu dana nakon što su ga Doroti i stanovnici Smaragdnog grada pobijedili, zlikovac Urfin Đus pokušava da im se osveti. Kako bi uspješno komandovao vojskom Urfinu nije potrebna samo magična knjiga, već i Dorotine srebrne papuče koje su sakrivene na sigurnom mjestu u njenoj kući. Nažalost, njen gost Tim je veoma znatiželjan i sasvim slučajno pronalazi papuče koje ga zajedno sa Doroti odvode u zemlju Oz. Smaragdni grad i njeni građani ponovo će biti u nevolji.  

U ulozi Doroti našla se glumica Tamara Aleksić: 

– Naša Doroti je unuka one Doroti i po mnogo čemu liči na nju. Borbena je, pažljiva prema drugima, svoja, ali i toooooliko zaljubljena u Tima kome pozajmljuje glas divan glumac i, sa srećom mogu da kažem, moj drug – Ljuba Bulajić. 

Godine 2018. u bioskopima se prikazivao prvi dio animirane priče o Doroti “Fantastično putovanje u OZ.” Sada se ta avantura nastavlja dalje. 

– Gledao sam i prvi dio ovog crtanog filma. Moj sin ga baš voli. Gledali smo ga nekoliko puta i baš zbog toga mi je veliko zadovoljstvo da sam sada dio ekipe koja je radila ovaj dio. Urfin mi je bio zabavan i glumački inspirativan. Zlikovac koji je šarmantan na jedan vrnut način – rekao je glumac Nenad Stojmenović koji pozajmljuje glas glavnom muškom liku Urfinu.

                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                   

  

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                   

Redakcija portala Refesticon                                                                 

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                              

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.