twitter

Objavljen roman DOKTOR METUZALEM Vladimira Kolarića

„Smrt nam je donio Čovjek Bez Lica. Tada sam prvi put vidio smrt kakvu je donosi Čovjek Bez Lica. Bojim se dok ovo pričam, vjerujte mi. Svi se mi plašimo mraka; nekad sa razlogom. Ali recimo da je ovako sve počelo…“

Ovako počinje novi roman Vladimira Kolarića Doktor Metuzalem (Presing, 2022) i najavljuje forioznu potragu tajanstvenog metafizičkog detektiva Doktora Metuzalema i njegovog pomoćnika Valdemara Gorskog za uzrocima opasnosti koja se nadvija nad Evropom nama veoma bliske budućnosti, piše na portal art-anima.

Ovaj roman je ujedno detektivski roman sa atmosferom noara i strukturom sajberpank literature, postapokaliptička distopijska fikcija i mali ali zaokružen bedeker kroz evropsku kulturu, uključujući i onu tajnu, skrivenu i zabranjenu, ali i putovanje kroz unutrašnji svijet u kome svako od nas može da se prepozna.

Likovi ovog romana su policajci, zločinci, kurve, političari, svještenici, teroristi, aristokrate, špijuni, transvestiti, ali i neka natprirodna bića, ili ona koja makar izgledaju tako.

Roman Doktor Metuzalem se može smatrati djelom trilogije sa Kolarićevim romanima Avanture pobjednika i Filip od zlata, jer uslovno pripadaju sličnom svijetu, ali se svaki od njih može čitati nezavisno i po bilo kom redosljedu.

Vladimir Kolarić je prozni i dramski pisac, esejista i prevodilac. Objavio zbirke priča Lutalice, Rat ljubavi i druge priče i Tajna purpurnih zora i romane Avanture pobjednika, Filip od zlata i Doktor Metuzalem.

Roman se može nabaviti kod izdavača, a uskoro i u knjižarama i na drugim onlajn prodajnim mjestima.

 

Izvor i foto: art-anima.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.