twitter

Objavljena knjiga "Leto" niškog pisca Miloša Petkovića

Novu knjigu epske fantastike za decu niškog pisca Miloša Petkovića “Leto”, drugi deo tetralogije “Patuljci i vile”, pre nekoliko dana je objavila izdavačka kuća “Pčelica”.

Kako navode u “Pčelici”, nakon što je prvi deo serijala koji prati godišnja doba Proleće osvojio srca ljubitelja fantastike, “vila Gaja Brezana i njen verni prijatelj patuljak Barbut sa nestrpljenjem čekaju da ih povedu u nove avanture leta”.

Taman kad su mislili da im slede dani predaha – u šumi izbija požar koji preti da uništi Vilin-šumu, Đavolju varoš i šumu drevnih Hrastobrada. Za male heroje nema odmora – oni se upuštaju u neizvesnu potragu za rešenjem problema, tokom koje se razmotava klupko čije niti povezuju Lutajući bazar sa Istoka, jaja vatrenih salamandera, vešticu Moru, Usnuli čardak, ali i malog daždevnjaka Kaleida, koji će doživeti neverovatnu transformaciju i postati glavni spasilac prirode i leta – navodi se u opisu knjige.

Ilustracije za knjigu je radio Igor Krstić, a prema najavama Petkovića, nove knjige stizaće kada i nova godišnja doba – jesen i zima.

Prvi deo tetralogije Patuljci i vile objavljen je pre dva meseca, čime se niški pisac poznat po trilogiji Perunov hroničar, oprobao i u dečijoj književnosti.

Izvor: sfpisb.wordpress.com

 zbirka

  

bestseler refesticonfantasticne price