twitter

ChibiCon 2019

Prva Sakurabanina konvencija u godini je Chibicon (poznat i kao mini Japanizam)!

 

Tema ovogodišnjeg Chibicona će biti „Aurora Borealis“, tj. polarna svjetlost.

Konvencija će i ovog puta trajati tri dana, od 1. do 3. februara, a najavljuju se zanimljiva predavanja, tribine, kvizovi, takmičenja, žurke, prodajni sajam, izložbe i drugo.

Izdvajamo iz programa za prvi dan:

Bioskopska sala
15:00 – 16.00h – „Castlevania“ – Od igre do serije
Davne 1986. godine se pojavila prva igra pod nazivom „Castlevania”, a koju je izdala kompanija Konami za Nintendo Entertainment System (NES) i od tada počinje legenda koju danas poznajemo. Do sada je na različitim igračkim konzolama objavljeno par desetina nastavaka igre, a ono što je nama još interesantnije u prethodne dve godine su izašle i dve sezone animirane serije o Grofu Drakuli, Alukardu, Belmontu i drugim likovima iz legendarne igre. Učesnici ove tribine će pričati malo o igrama, njihovom uticaju na njih, industriju, ali i na animiranu seriju koja je objavljena na Netflix servisu.


20:30-22:00h – Projekcija: „Bungou Stray Dogs: Dead Apple“
Na prošlogodišnjem Chibiconu smo pričali o našim dragim piscima-skitnicama, a ove godine ćete imati priliku da odgledate prvi film iz 2018. U pitanju je serijal koji najpoznatije japanske pisce, a i brojne svetske, zamišlja kao grupe mladića i devojaka sa specijalnim sposobnostima koje koriste u službi detektivske agencije smeštene u savremenom Japanu, ili u službi mafijaških grupa koje neretko dolaze u sukob sa tom agencijom. U svakom slučaju, ako imate omiljenog japanskog pisma, garant ćete ga ugledati ovde, kada naše junake snađe misteriozna magla koja opseda Jokohamu i preti svim „nadarenim“ sa moćima.

1 2 chibicon1

Mala sala
18:30 – 19:30h – Manga radionica
Posle duže pauze, opet na Chibiconu imamo manga radionicu koja će se, u duhu Chibicona, i ovoga puta baviti tehnikom crtanja takozvanih chibi likova – vedrih i ljupkih karikatura koje najčešće predstavljaju „umanjene“ verzije klasičnih manga junaka.

Amerikana
15:30h – Turnir u video igri – „Dragon Ball FighterZ“
Termin odvojen za održavanje jednog od turnira u popualrnim video igrama iz Japana.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019