twitter

Objavljena antologija naučne fantastike i horora „Regia Fantastica 4”

Antologija naučne fantastike i horora „Regia Fantastica 4”, čiji je urednik Tihomir Jovanović, objavljena je u izdanju beogradskog Udruženja „Fanovi naučne fantastike Sci&Fi“.

Od rođenja britanskog autora kriminalističkih romana Artura Konana Dojla prošlo je 160 godina, pa su u tu čast najbolji pisci fantastike s prostora bivše Jugoslavije, koje je okupio urednik Tihomir Jovanović, pisali su za četvrtu knjigu antologije naučne fantastike i horora "Regia fantastica".

I ovoga puta “Regia fantastica” je okupila značajna imena regionalne SF scene, a kako je za Radio Bijelo Polje saopštio urednik Tihomir Jovanović, u zbirci su se našle priče 30 autora i u dodatku dva eseja, kao i dvije priče prvi put prevedene.

13 3 tihomir jovanovic

“Tema o liku i djelima Artura Konana Dojla, kao i o njegovim junacima u fantastičnom okruženju - Šerloku Holmsu i profesoru Čelendžeru, zaista je bila inspirativna za pisce fantatsike, tako da je pristigao veliki broj priča. Najviše ih je, kao i do sada, bilo iz Srbije i Hrvatske, a imamo i četiri autora iz Bosne i Hercegovine, tri iz Makeodnije, kao i po dva iz Crne Gore i Slovenije”, kazao je Jovanović.

On je napomenuo da se u zborniku „Regia Fantastica 4” našla i priča Artura Konana Dojla, kome je I posvećeno ovo izdanje, kao i dva eseja o njegovom životu i djelu.

Jovanović je najavio da će se prva zvanična promocija zbornika „Regia Fantastica 4” održati za nekih desetak dana u Beogradu.
“Okupićemo autore priča i ljubitelje fantastike, vjerujem da će to biti jako lijepo družnje, a uz zbornik „Regia Fantastica 4” prisutni će dobiti i jedan naš SF portal sa romanom Dojla”, kazao je Jovanović.

Autorka: Sanja Čujović
Foto: arhiva RBP, fb Tihomir Jovanović

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019