twitter

Promocija knjige “Gvozdena kapija”, zbirke priča o Golupcu

U organizaciji Narodne biblioteke,,Veljko Dugošević’’ koja je I izdavač zbirke priča o Golupcu ,,Gvozdena kapija’’,u četvrtak 16.maja sa početkom u 17.sati u Palati Tvrđave Golubački grad,u Golupcu,održaće se promocija zbirke priča o Golupcu ,,Gvozdena kapija’’,koju je napisalo 25 autora.

Plakat promocije

Zbirku priča o Golupcu,,Gvozdena kapija’’ čine 24 priče od 25 autora, koji su uspjeli da svojim talentom, uz pažljivo istraživanje bogate kulture, istorije i tradicije golubačkog kraja, sagrade, pored tvrđave, najlepši i najvredniji spomenik Golupcu. Knjiga je ilustrovana ilustracijama Slavica Ilić iz Golupca,koja je završila master studije na Akademiji lijepih umjetnosti, gdje je prethodno diplomirala osnovne studije slikarstva.
zmaj iz knjige
O ovoj zbirci govori I pjesnik iz Golupca Miroslav Maksimović koji kaže da će možda u 24. vijeku, recimo, biti objavljena knjiga slična ovoj – odnosno neki virtuelni proizvod koji će imati funkciju današnje knjige – u čijem će sadržaju biti i „Legenda o Golupcu“.
U njoj je opisano kako su vila i vilenjak sišli sa planine, u 21. vijeku, nastanili se u Golupcu, sklonili koprenu koju su nad grad nadvile zle veštice, i odjednom se promijenio izgled grada, sve je izgledalo drukčije, sinuo je mravinjak vrijednih ljudi, sa stotinama poslova, i stotinama hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta. Dalje su dati detalji o tom golubačkom ambijentu, idejama i poslovima, ali njih bi već danas mogao da ispiše neki čitalac ove knjige: dovoljno bi bilo da pažljivo pogleda oko sebe i uključi malo kreativne mašte.
ilustracija iz Gvozdene kapije

-A možda bi neki drugi čitalac, ako ga guši čamotinja svakodnevnog života, mogao da, iz ove knjige, dobije ideju za neku promjenu u svom životu. Makar najsitniju. Stotina takvih promjena – mijenja život sredine.
To i jeste smisao legendi: omogućuje vremenu prošlom da uđe u vrijeme sadašnje, i da oba krenu u vrijeme buduće, rekao je o svom pogovoru o knjizi, pjesnik Miroslav Maksimović.

Izvor: wordpress.com

 

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019