twitter

Živkovićev PISAC OD GLINE objavljen u izdanju Špringera

Knjiga eseja Zorana Živkovića Pisac od gline - oblikovati u kreativnom pisanju, publikovana je na engleskom jeziku u izdanju Špringera, jednog od vodećih svjetskih izdavača naučnih djela.

Objavljena pod naslovom The Clay Writer: Shaping in Creative Writing, knjiga sažima autorovo decenijsko iskustvo predavanja kreativnog pisanja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Uvijek nudeći polaznicima svog kursa četiri dobra razloga zbog kojih ne bi trebalo da se bave profesionalnim pisanjem, Živković u široj perspektivi razmatra pitanja šta je zaista potrebno da se postane pisac.

Knjiga je podijeljena na dva dijela. Prvi, esejistički segment nadopunjen je, u drugom dijelu, izborom duhovitih kratkih priča korišćenih kao predložak u nastavnom kontekstu.

Knjiga Pisac od gline - oblikovati u kreativnom pisanju objavljena je na srpskom jeziku u izdanju Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2013. godine.

Donosi eseje: „Definisanje kreativnog pisanja“, „Kratka istorija kreativnog pisanja“, „Pisci kao mentori kreativnog pisanja“ i „Moj kurs kreativnog pisanja umjetničke proze“.

Dodatak čine „Pravila za pisce početnike“ Antona Pavloviča Čehova, „Kad sam počeo da pišem“ Jaroslava Hašeka, „Kako pišem“ Zorana Živkovića, pregled kurseva kreativnog pisanja na Kalifornijskom Univerzitetu u San Dijegu, i šest Živkovićevih priča („Telefon“, „Poslednji slučaj Šerloka Holmsa“, „Nokti“, „Izgubljene iluzije“, „Časovničar“, „Kućna biblioteka“).

 

Izvor: art-aniam.com

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019