twitter

Arnold Švarceneger i Linda Hamilton ponovo zajedno na filmu

Film „Terminator: Mračna subina“, čija je domaća premijera zakazana za 30. oktobar, prvi put poslije 28 godina uspio je da ujedini dobro poznati trio: dobitnika Oskara scenaristu Džejmsa Kamerona i glumce iz originalne postave – holivudske zvijezde Lindu Hamilton i Arnolda Švarcenegera.

Tamo gdje je sa pričom stao u Terminator 2: Sudnji dan iz 1991. godine, scenarista Džejms Kameron vraća se s najnovijim nastavkom franšize ustupajući rediteljsku palicu Timu Mileru, poznatom po blokbasteru Dedpul (2016).

Šta je to što je proslavljenog scenaristu Džejmsa Kamerona vratilo za spisateljski sto i uvjerilo ga da nastavi naučnofantastičnu priču o kiborgu iz apokaliptične budućnosti, koji dolazi u sadašnjost kako bi osigurao istrebljenje ljudske rase?

„Tokom godina, nastavio sam da se konsultujem s ljudima koji se bave vještačkom inteligencijom. Svi vjeruju da će se ona usavršiti toliko da će biti jednaka ili čak i veća od ljudskog uma. Takođe kažu da se neće pretvoriti u Skajnet, ali kako mi to možemo da znamo?“, objašnjava Kameron.

Razmišljajući kako vještačka inteligencija neometano nastavlja da se razvija, Kameron praktično nikada nije izgubio vezu sa pričom.

Scenarista ističe da su prvi filmovi o Terminatoru imali cilj da ozbiljno uplaše ljude od mogućnosti veoma mračne budućnosti.

„Ovaj film bavi se postojanjem prijetnje od realne mogućnosti sukoba ljudi sa vještačkom superinteligencijom, što je danas mnogo manje naučnafantastika nego što je to bilo 1984. ili 1991. godine“, naglašava čuveni sineasta.

Reditelj i scenarista zajedno su se složili da je jedan od glavnih uslova za nastavak filma bio povratak Linde Hamilton pred kamere.

„Mislim da niko od nas nije mogao da zamisli nekog drugog u ulozi Sare Konor. Nismo mogli da povratimo Saru bez Linde“, rekao je Kameron, a glumica ističe da se nakon drgugog filma o Terminatoru osećala kao da je kompletirala svoj lik, od neprimjetnog do žene-ratnika i da nakon toga nije imala potrebu da ponovo uskače u kožu čuvene heroine.

„Poslednjih 28 godina Sara se veoma izmijenila i sada sam željela ponovo da je istražim“, zaključila je Linda.

U glumačkoj ekipi su i glumci Natalija Rejes, Gabrijel Luna, Dijego Boneta, Mekenzi Dejvis i drugi.

 

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

 

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019