twitter

Odloženo snimanje nastavka dugo najavljivanog Avatara

Reditelj Džejm Kameron je planirao da snima kadrove na Novom Zelandu, ali tužnu vijest da je snimanje filmova otkazano na neodređeno potvrdio je producent Džon Landau.

“Odgodili smo to. Imali smo planove da dođemo u petak uveče sa grupom ljudi, ali smo donijeli odluku da odustanemo i nastavimo da radimo ovdje u Los Anđelesu, a tamo ćemo otići kasnije nego mi smo planirali”, rekao je Landau.

Najprije je planirano da film bude premijerno prikazan u decembru 2014, da bi treći nastavak došao posle godinu dana, tj. u decembru 2015, što se naravno nije dogodilo. Nakon što je i četrvti film bio u planu, ipak su se opredijelili da premijera bude u decembru 2016, 2017. i 2018. Potom, u januaru 2015. godine objavljeno je da je ipak decembar 2017. godine rezervisan za nastavak Avatara, na šta je Kameron izjavio da je pisanje scenarija odgovorno za ovo dugo čekanje.

“Od 2013. godine do danas uglavnom smo cijeli svijet dizajnirali kroz četiri nova filma”, rekao je Kameron o novim nastavcima Avatara.

Nejasno je da li će ovo poslednje kašnjenje u proizvodnji uticati na datum objavljivanja Avatara koja je planirana za decembar 2021. godine.

Kada se konačno objavi, planiraju se tri dodatna nastavka za svaku drugu godinu nakon toga u decembru 2023, decembru 2025 i decembru 2027. godine.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.