twitter

Snima se druga sezona popularne serije THE WITCHER

Netfliks je objavio dvije fotografije sa seta Henrija Kavila, koji tumači ulogu Geralta od Rivije u popularnoj seriji The Witcher.

Početak snimanja druge sezone bio je planiran za mart, ali usljed pandemije je pomjeren za avgust ove godine. Nastavak planetarno popularne serije stiže na striming servis tokom 2021. godine.

Knjige iz serijala Saga o vešcu, po kojem je urađena Netfliksova TV serija, prodate su u preko 17.000.000 primeraka širom sveta. Netfliks je ovu seriju opisao kao „epsku priču o sudbini i porodici Geralta od Rivije, usamljenog lovca na čudovišta, koji se bori da pronađe svoje mjesto u svijetu gde su ljudi mnogo opasniji od zvjeri”.

Autor serijala Andžej Sapkovski za mnoge je najveći fenomen epske fantastike nakon Tolkina, između ostalog i zbog toga što je uveo novine u sam žanr, spojivši fikciju i stvarnost i koristeći mitologiju slovenskih naroda. Knjige su mu prevedene na petnaest jezika. On je i kreativni konsultant Netfliksove serije.

Po motivima čuvenog serijala napravljena je i popularna video-igra koja je do sada prodata u preko 50.000.000 primjeraka širom svijeta.

 

                                                                                                                 

 

Izvor i foto: Art-Anima                                                                                                                   

Tekst objavila: Jasminka Mulić