twitter

"Bambi" za odrasle - Diznijev klasik postaje horor

Čuveni Diznijev klasik, film “Bambi”, na kome su odrastale generacije širom svijeta, uskoro će biti pretvoren u horor pod nazivom “Bambi: The Reckoning”.

Isti tim koji je dječjeg heroja Vinija Pua pretvorio u stvorenje iz najgorih košmara u filmu “Winnie The Pooh: Blood And Honey”, radi na novom projektu, koji bi svjetlo dana trebalo da ugleda sledeće godine.

ITN Studios i Jagged Edged Productions rade na krvavoj verziji Bambija, a Skot Džefri je rekao da se prijavio za režiju, uz reditelja Rajsa Frejk-Voterfilda.

Snimanje bi trebalo da počne 2023. sledeće godine.

“Film će biti nevjerovatno mračno prepričavanje priče iz 1923. koju svi znamo i volimo. Nadahnut dizajnom korišćenom u Netfliksovom filmu ‘Ritual’, Bambi će biti opaka mašina za ubijanje koja vreba u divljini”, izjavio je Džefri.

Diznijeva adaptacija Bambija premijerno je prikazana u svjetskim bioskopima 1942. godine, kao ekranizacija austrijskog romana iz 1923. “Bambi: Život u šumi”. Izvorna priča je u javnom domenu od 2016, a reditelju nije dozvoljeno da koristi bilo koji od Diznijevih elemenata u svojim likovima, uključujući Bambijev poseban prototip lika. Zato je nemoguće predvidjeti kako će izgledati ova verzija filma.

Frejk-Voterfild je najavio još jednu horor obradu čuvene Diznijeve priče. On, naime, planira da snimi mračnu verziju o Petru Panu u filmu pod nazivom “Peter Pan: Neverland Nightmare”.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.