twitter

Potencijalni epilog: Dizni je 50 miliona u gubitku zbog “Solo: Star Wars priča”

Posle druge razočaravajuće bioskopske nedelje, Solo: Priča Ratova Story je ostavio Dizni u gubitku od 50 miliona dolara.

The Hollywood Reporter potvrđuje da je film doživeo apsolutni neuspeh uzevši u obzir budžet od 250 miliona i podjednako skup marketing. Nakon drugog vikenda, zarada na američkom tržištu iznosi 148.9 miliona, dok na globalnoj sceni stagnira na 264.2 miliona.

Za ovu projekciju gubitaka zaslužan je analitičar sa Wall Streeta, Barton Kroket, koji najavljuje da će minus otići i do 80 miliona. Ironija je u tome što je Solo na vrhu boks ofis liste, a očekivana ukupna zarada ostaje 400 miliona dolara u globalu. A to je i dalje veoma, veoma malo, koliko god ne zvučalo tako.

Možda i ne bi bilo toliko malo da budžeti nisu probijeni sa gomilom dosnimavanjai nekontrolisanjem sipanjem para u marketing, za koji je bilo ionako premalo vremena.

Iako se finansijski nije proslavio, Solo je dobio generalno pozitivne kritike, kao još jedna odlična “Priča Ratova zvezda” koja će nas podsetiti na staru trilogiju i mnogo toga što nam iz nje nedostaje, naročito vanzemaljci sa suludim fizionomijama.

Epizoda IX, sa druge strane, stiže u bioskope 20. decembra 2019. godine.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019