twitter

Danas dolazi “Venom”

Posle svih klasičnih holivudskih superjunaka, ove jeseni u bioskope dolazi jedan sasvim drugačiji superheroj – Venom. On je najneobičniji junak ili antiheroj koga fanovi jedva čekaju da vide na velikom platnu, naročito zbog činjenice da ga igra Tom Hardi. Zaista je strašan a njegova pojava uteruje strah u kosti!

Do sada poznat jedino kao glavni negativac iz filmova o Spajdermenu, Venom je zasluženo dobio svoje filmsko ostvarenje na radost mnogobrojnih fanova. Priča o Venomu nikako nije klasična priča o superjunacima. Radi se o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni zlikovci. Nekad je teško razaznati razliku.

Kada novinar Edi Brok u svom istraživanju igrom slučaja postane domaćin vanzemaljskog stvorenja, on postaje Venom. Vanzemaljski oblik ga potpuno obuzima i oduzima mu slobodnu volju. Edi postaje svestan da pravila sada neko drugi diktira i da je svako opiranje uzaludno.

Lik Venoma osmislio je 1988. pisac David Mišelin, odnosno ilustrator Tod Mekfarlan i Majk Zek. Venom je vanzemljski oblik, kojem je potreban čovek kako bi preživeo, a zauzvrat čovek dobija neveroatne moći. Iako je lik Venoma prvobitno bio zamišljen kao negativac, on kasnije, u određenim verzijama, postaje tzv. antiheroj a zatim gotovo pravi junak.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com