twitter

Kineski film koji obara sve moguće rekorde (video)

Prvi kineski visokobudžetni naučnofantastični film „Zemlja koja luta“ obara sve rekorde gledanosti. Posle prvog dana prikazivanja blokbaster je u Kini zaradio više od 200 miliona dolara.

 

Zemlja koja luta je priča o epskom projektu preseljenja naše planete i njenih tri i po milijarde stanovnika u udaljeni sistem zvezda u bliskoj budućnosti, kako bi sprečili umiruće Sunce da je proguta.

Prema procenama stručnjaka, za najviše 100 godina nestabilno Sunce moglo bi da se proširi toliko da bi Zemlja nestala u njegovoj utrobi, dok Sunčev sistem ne bi imao šanse da preživi više od tri veka.

Vlade najmoćnijih zemalja ujedinjene su u pokušaju da reše problem – uz pomoć 10.000 gigantskih letelica Zemlju će izbaciti iz orbite i povesti je na put od 4,2 svetlosne godine.

Jupiterovo gravitaciono polje trebalo bi da dâ našoj planeti inicijanu brzinu za napuštanje „komšiluka“, međutim zbog kvara Zemlja ostaje zarobljena pored Jupitera i preti joj nova opasnost…

Reditelj filma Guo Fan ističe da se Zemlja koja luta od svih do sada viđenih holivudskih blokbastera o apokalipsi dosta razlikuje.

„U mnogim filmovima ljudi jednostavno beže i napuštaju Zemlju kada problemi nastupe. U našoj priči mi takođe bežimo, ali ovoga puta našu planetu vodimo sa sobom. Osnovna poruka mog filma jeste da je ovo naša planeta i da je nikada ne ostavljamo na cedilu“, poručio je reditelj.

 

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019