Zoran Živković - čitajte ga i slavite!
Sri, Sept 20, 2017
Zoran Živković - čitajte ga i slavite!
Pročitajte intervju sa jednim od najistaknutijih domaćih pisaca Zoranom Živkovićem, koji je razgovarao sa našim kolegama iz mondo.ba portala.

Zapanjujuće jednostavna, veličanstveno složena, čudesno neverovatna, sumanuto neprihvatljiva - tako bi se, otprilike, mogla opisati književnost Zorana Živkovića, najprevođenijeg i jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca.

Već od prvog romana "Četvrti krug" (1993) Živković je pokazao izuzetno stilsko umeće, ali na veliko iznenađenje kritike i radost čitalaca, svako njegovo naredno ostvarenje, kojih je do danas nanizao ukupno 22, krasilo je sve superiornije i izbrušenije spisteljsko umeće i pripovedačka zavodljivost.

Zbog toga i ne iznenađuje toliko veliki komercijalni uspeh i hvalospevi svetskih književnih kritičara o Živkovićevim romanima, već gotovo muk i ignorisanje medija i kritike "u zavičaju".
  Procitaj vise ...
REFESTICON promovisan u Puli
Pet, Avg 25, 2017
REFESTICON promovisan u Puli
Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja, promovisan je sinoć (24.8.) u Puli u okviru 16. Festivala fantastične književnosti koji se sa temom 'Priče o manjinama' održava u Pazinu i Puli u organizaciji udruženja Albus, u partnerstvu sa Vijećem srpske nacionalne manjine Istarske županije.
Prema riječima predstavnika organizatora REFESTICON-a, direktora Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje Dragića Rabrenovića, ovo je bila izuzetna prilika da se jedini festival ovakve vrste u Crnoj Gori promoviše književnicima i ljubiteljima fantastike u susjednim državama, što je, kako je rekao i jedan od ciljeva projekta koji je ove godine podržan i od Ministarstva kulture Crne Gore.
  Procitaj vise ...
Odabrane priče za partnerski Festival fantastične književnosti iz Pazina
Uto, Avg 8, 2017
Odabrane priče za partnerski Festival fantastične književnosti iz Pazina
Tročlana komisija Festivala fantastične književnosti iz Pazina odabrala je 16 od 34 pristigle priče za zbirku pod nazivom "Priče o manjinama". Kako saopštava jedan od organizatora festivala Mirko Grdinić, zbirka će biti promovisana u Pazinu 25. i Puli 26. avgusta.
  Procitaj vise ...
Promocija knjige „Zatočnik pete sile – fantastična proza Zorana Živkovića“
Cet, Jun 1, 2017
Promocija knjige „Zatočnik pete sile – fantastična proza Zorana Živkovića“
Promocija knjige prof. dr Ljiljane Pešikan Ljuštanović „Zatočnik pete sile – fantastična proza Zorana Živkovića“ biće upriličena u subotu 03. juna u 19 časova u klubu galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd).

Događaj se priređuje u okviru IV Festivala fantastične književnosti „Art-Anima“, a o knjizi posvećenoj proznom delu najprevođenijeg savremenog srpskog pisca govoriće: prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović, prof. dr Zoran Živković, dr Jelena Marićević i Marijana Jelisavčić.

Knjiga predstavlja novo čitanje, dočitavanje ranije objavljenih dela Zorana Živkovića kroz novonastala, a samim tim, i kompletnije sagledavanje proze ovog svetski poznatog srpskog pisca. Nijedna Živkovićeva knjiga nije lišena tumačenja i kroz niz od šest poglavlja pred čitaocima će se otvoriti široka i šarena slika celokupnog opusa dobitnika Svetske nagrade za fantastiku – ističe Marijana Jelisavčić.   Procitaj vise ...
Koncertom orkestra harmonike Kragujevac završen REFESTICON
Uto, Maj 30, 2017
Koncertom orkestra harmonike Kragujevac završen REFESTICON
Koncertom orkestra iz Kragujevca, koji je održan večeras sali Centra za kulturu, završen je Peti regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON.

Orkestar harmonike Kragujevac broji deset učenika muzičke škole dr ,,Miloje Milojević“ i deset studenata Filološko umjetničkog fakulteta iz Kragujevca, među kojima su i profesori koji su osvojli preko 1000 nagrada na najprestižnijim svjetskim takmičenjima.   Procitaj vise ...
Stranice 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32