Povratak
Koncertom orkestra harmonike Kragujevac završen REFESTICON
Uto, Maj 30, 2017
Koncertom orkestra harmonike Kragujevac završen REFESTICON
Koncertom orkestra iz Kragujevca, koji je održan večeras sali Centra za kulturu, završen je Peti regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON.

Orkestar harmonike Kragujevac broji deset učenika muzičke škole dr ,,Miloje Milojević“ i deset studenata Filološko umjetničkog fakulteta iz Kragujevca, među kojima su i profesori koji su osvojli preko 1000 nagrada na najprestižnijim svjetskim takmičenjima.

,,Prvi put nastupamo u Bijelom Polju, i utisci nakon koncerta su neočekivani, samim brojem publike i njihovim reakcijama, tako da smo u pozitivnom smislu iznenađeni“, kazao je dirigent i rukovodilac orkestra, Bojan Špica.

Učenik trećeg razreda Aleksa Perović, predstavio se valcerom finskog kompozitora Jutile; učenik trećeg razreda Mladen Šapić, varijacije na Rusku narodnu pjesmu, Panicki; učenik petog razreda Nikola Biševac, sarabandu, italijanskog kompozitora Kazagrandea i učenik šestog razreda Luka Simić, orguljsku fugu, Johana Sebastijana Baha.

Orkestar se predstavio kompozicijama ,,12 na 4“, gdje su im se pridružile profesorice violine Ana Špica i Maja Milanović, i profesorka flaute Suzana Vlatković, gdje su se predstavili kompozicijom ,,Tužni valcer“, Jana Sibelijusa, kao i kompozicijom ,,Libertango“, Astora Pjacole.

Posljednje kompozicije orkestra bile su Dmitri Šostakovič, ,,Drugi valcer“ i ,,Pad Berlina“, i ,,Pirati sa Kariba“, Klausa Badelta.

Autorka: Eldina Idrizović
Foto: Vladimir Jelić