Rabrenović promovisao REFESTICON u Celju: "Uspješno širimo mrežu festivala u regionu"
Sub, Nov 11, 2017
Rabrenović promovisao REFESTICON u Celju:
Regionalni festival fantastićne književnosti REFESTICON večeras je promovisan u Celju na Međunarodnom festivalu fantastične književnosti Fantasifestu.

Na prvom festivalu ove vrste koji se održava u Sloveniji osim domaćih učestvuju još i pisci i predstavnici partnerskih festivala iz Srbije i Hrvatske.


Prema riječima Dragića Rabrenovića organizatora festivala iz Bijelog Polja ovo je značajna manifestacija za sve stvaraoce iz regiona jer se mreža festivala proširila i na Sloveniju. "Dobili smo još jednu destinaciju kulture i književnosti na mapi festivala koji se organizuju u Pazinu, Zenici, Beogradu, Zagrebu i Slavonskom Brodu", rekao je Rabrenović i dodao da je promocija u Sloveniji potvrda vrijednosti i važnosti festivala koji se organizuju širom regiona.
  Procitaj vise ...
Zakazana promocija REFESTICON-a na partnerskom festivalu u Sloveniji
Pon, Nov 6, 2017
Zakazana promocija REFESTICON-a na partnerskom festivalu u Sloveniji
Na prvom međunarodnom Slovenskom festivalu fantastične književnosti Fanfest, koji se održava u Celju od 10. do 12. novembra, biće promovisan i crnogorski REFESTICON. Kako je saopštio direktor Radija Bijelo Polje mr Dragić Rabrenović, koji je organizator Regionalnog festivala fantastične književnosti, ovo će biti prilika da se na prvom događaju ovakve vrste u Sloveniji predstave ciljevi i misija festivala čije je sjedište u Bijelom Polju, kao i 11 knjiga koje su do sada objavljene u ediciji festivala.   Procitaj vise ...
Rabrenović: Učešće na Book Talk-u značajno za promociju REFESTICON-a
Pon, Okt 2, 2017
Rabrenović: Učešće na Book Talk-u značajno za promociju REFESTICON-a
Učešće na trećoj Regionalnoj književnoj konferenciji Book Talk, koja je održana proteklog vikenda u Novom Sadu, izuzetno je značajno za promociju Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, čiji je organizator Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, navodi direktor mr Dragić Rabrenović.

,,Učešće na Book Talk-u je značajno jer je to bila prilika da se predstavi naš festival koji smo radili proteklih pet godina, da se najave aktivnosti koje će se dešavati u narednom periodu i da se predstave dosadašnja izdanja, pet zbirki kratkih priča autora iz regiona i još šest knjiga“, kazao je Rabrenović, ističući da su u okviru konferencije polemisali na jednom od 14 panela, pod nazivom ,,Fantastika iznad političke geografije“.

  Procitaj vise ...
Zoran Živković - čitajte ga i slavite!
Sri, Sept 20, 2017
Zoran Živković - čitajte ga i slavite!
Pročitajte intervju sa jednim od najistaknutijih domaćih pisaca Zoranom Živkovićem, koji je razgovarao sa našim kolegama iz mondo.ba portala.

Zapanjujuće jednostavna, veličanstveno složena, čudesno neverovatna, sumanuto neprihvatljiva - tako bi se, otprilike, mogla opisati književnost Zorana Živkovića, najprevođenijeg i jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca.

Već od prvog romana "Četvrti krug" (1993) Živković je pokazao izuzetno stilsko umeće, ali na veliko iznenađenje kritike i radost čitalaca, svako njegovo naredno ostvarenje, kojih je do danas nanizao ukupno 22, krasilo je sve superiornije i izbrušenije spisteljsko umeće i pripovedačka zavodljivost.

Zbog toga i ne iznenađuje toliko veliki komercijalni uspeh i hvalospevi svetskih književnih kritičara o Živkovićevim romanima, već gotovo muk i ignorisanje medija i kritike "u zavičaju".
  Procitaj vise ...
REFESTICON promovisan u Puli
Pet, Avg 25, 2017
REFESTICON promovisan u Puli
Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja, promovisan je sinoć (24.8.) u Puli u okviru 16. Festivala fantastične književnosti koji se sa temom 'Priče o manjinama' održava u Pazinu i Puli u organizaciji udruženja Albus, u partnerstvu sa Vijećem srpske nacionalne manjine Istarske županije.
Prema riječima predstavnika organizatora REFESTICON-a, direktora Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje Dragića Rabrenovića, ovo je bila izuzetna prilika da se jedini festival ovakve vrste u Crnoj Gori promoviše književnicima i ljubiteljima fantastike u susjednim državama, što je, kako je rekao i jedan od ciljeva projekta koji je ove godine podržan i od Ministarstva kulture Crne Gore.
  Procitaj vise ...
Stranice 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33