Gost REFESTICON-a Udruženje fanova naučne fantastike SCI&FI (audio)
Sri, Maj 24, 2017
Gost REFESTICON-a Udruženje fanova naučne fantastike SCI&FI (audio)
Predsjednik i sekretar Udruženja fanova naučne fantastike SCI&FI, Svetislav Filipović i Tihomir Jovanović, učestvovaće na 5. Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON, najavio je književnik Jovanović u emisiji Bestseler, na Radiju Bijelo Polje.

„Predstavićemo zbirku Regia Fantastica br. 2, sa pričama autora iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Ovaj broj posvećen je Herbertu Džordžu Velsu, odnosno 150 godina od njegovog rođenja“, istakao je Jovanović.

Osim toga predstaviće i knjigu Potraga u snovima za nepoznatim Kadatom, Hauarda Filipa Lavkrafta, koju je Jovanović preveo za Tabernakl iz Sremske Mitrovice.   Procitaj vise ...
Tri dana fantastične književnosti u Bijelom Polju
Uto, Maj 23, 2017
Tri dana fantastične književnosti u Bijelom Polju
Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON je zaslužio da nakon pet godina kažemo da smo jedan od najznačajnijih festivala u regionu i da smo postigli zacrtane ciljeve – ponovno ujedinjenje ovog podneblja, poručio direktor Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, Dragić Rabrenović.

Ocijenio je da su, pored tih, ispunili i ciljeve reafirmacije istaknutih književnika iz Crne Gore, prvenstveno iz Bijelog Polja, afirmacije mladih pisaca i predstavljanja kulturne baštine i tradicije Crne Gore regionu.

Rabrenović je, gostujući u Temi dana, na Radiju Bijelo Polje, povodom trodnevnog održavanja 5. REFESTICON-a od četvrtka do subote, najavio 18 događaja sa preko 50 učesnika iz četiri države bivše Jugoslavije.   Procitaj vise ...
Osamnaest događaja na petom REFESTICON-u u Bijelom Polju
Pon, Maj 22, 2017
Osamnaest događaja na petom REFESTICON-u u Bijelom Polju
Peti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON 2017 koji se održava 25, 26. i 27. maja u Bijelom Polju na programu ima 18 događaja. Planiran je književni, naučni i kulturno umjetnički segment sa više od 50 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, saopštavaju iz Organizacionog odbora.

’’Na festivalu ćemo promovisati poznate književnike među kojima su Hrvoje Prćić iz Zagreba, Slobodan Vukanović iz Podgorice, Adnadin Jašarević iz Zenice i Miraš Martinović iz Herceg Novog. Predstavićemo i našu izdavačku djelatnost i to četiri knjige koje su objavljene ove godine roman ’’Rulet srca i druge misterije’’ Aleksandra Obradovića, zbirku pjesama ’’Božja svjetlost i ljudska indolentnost’’ Zaima Spahića, ’’Zatočnik pete sile’’ – proza Zorana Živkovića autorke prof. dr Ljiljane Pešikan Ljuštanović i festivalsku zbirku kratkih priča ’’Knez Vladimir’’ o kojoj će govoriti autori iz cijelog regiona’’, napominje direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović.
  Procitaj vise ...
Istaknuti hrvatski književnik Hrvoje Prćić učesnik petog REFESTICON-a
Pet, Maj 19, 2017
Istaknuti hrvatski književnik Hrvoje Prćić učesnik petog REFESTICON-a
Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON se pozitivno nametnuo kao konvencija koja objedinjuje pisce iz država bivše Jugoslavije, i to je veoma lijepo, kazao je istaknuti hrvatski književnik i novinar, Hrvoje Prćić, gostujući u emisiji Bestseler, Radija Bijelo Polje.

Prćić, koji je jedan od utemeljivača festivala SFerakon, u Zagrebu, na ovogodišnjem REFESTICON-u u Bijelom Polju, na kojem učestvuje sa pričom, govoriće i o naučnoj fantastici nekad i sad. Književnik i novinar vjeruje da će ova manifestacija još jednom okupiti eminentne pisce ovog podneblja i nastaviti da širi prijateljstvo, koje, kako kaže, tu treba da vlada.

„Na ovaj način želim da se u Crnoj Gori još više populariše naučna fantastika, beletristika i lijepa književnost uopšte. Nadam se da ću upoznati nove ljude, proširiti krug poznanstva i ponijeti lijepe uspomene iz Crne Gore“, uvjeren je književnik iz Zagreba.   Procitaj vise ...
Poznata imena autora čije će priče biti objavljene u zbirci Knez Vladimir petog REFESTICON-a
Sri, Maj 17, 2017
Poznata imena autora čije će priče biti objavljene u zbirci Knez Vladimir petog REFESTICON-a
  Procitaj vise ...
Stranice 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33