Promocija REFESTICON-a na partnerskom festivalu u Zenici
Sri, Apr 5, 2017
Promocija REFESTICON-a na partnerskom festivalu u Zenici
Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON biće predstavljen na partnerskom festivalu “Tragovima bosanskog kraljevstva”, koji će se održati od 7. do 9. aprila u Zenici.

Predsjednik organizacionog odbora REFESTICON-a, mr Dragić Rabrenović, kazao je da će se promocija održati u srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk, koja je kulturno zaštićeni objekat u Zenici i dodao da je to odlična prilika da se predstave piscima i publici i Bosne i Hercegovine.

“Najavićemo plan i program petog festivala koji će se održati u maju u Bijelom Polju, pozvati pisce da pošalju priče na konkurs o svetom knezu Vladimiru, koji je otvoren do 30. aprila’’, rekao je Rabrenović.   Procitaj vise ...
Raspisan konkurs za priče 16. Festivala fantastične književnosti u Pazinu
Cet, Mar 30, 2017
Organizacioni odbor 16. Festivala fantastične književnosti u Pazinu i Vijeće srpske nacionalne manjine istarske županije u Puli raspisali su konkurs za „priče o manjinama“.

Kako je naveo jedan od organizatora festivala Mirko Grdinić traže se priče iz žanrovskog spektra naučne fantastike, fantazija ili natprirodnog horora koje na bilo koji način obrađuju ili koriste tematiku ili motive manjina u društvu. Pri tome se misli na manjinu kao grupu koja je malobrojnija u odnosu na ostatak stanovništva i nije u dominantnom položaju, a čiji pripadnici imaju obilježja koja se razlikuju od obilježja ostatka stanovništva i makar samo implicitno održavaju osjećaj solidarnosti usmjeren na očuvanje svojih obilježja u najširem smislu pojma.

''Poželjne su priče koje imaju pozitivnu intonaciju u obradi teme. Po želji, ako vas nadahnuće posluži, a nipošto vas na to nećemo obvezati, poželjno je da smjestite radnju svoje priče na područje Istre, u gradove Pulu, Rovinj, Labin, Umag, Poreč, Vodnjan, Medulin i Fažanu, a bilo bi lijepo da spomenete i Grad Pazin. Ako vam to ne odgovara, manjinskim temama se možete pozabaviti na bilo koji fantastičan način'' kaže za Radio Bijelo Polje Mirko Grdinić, predstavnik partnerskog festivala koji se već po šesnaesti put održava u Istri od avgustu.
  Procitaj vise ...
REFESTICON 2017: PRODUŽEN ROK ZA SLANJE PRIČA
Sri, Mar 29, 2017
REFESTICON 2017: PRODUŽEN ROK ZA SLANJE PRIČA
Organizacioni odbor petog Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON 2017 je odlučio da se do 30. aprila produži rok za slanje kratkih priča za zbirku Knez Vladimir.

Ova odluka je donešena jer je za termin održavanja festivala odabran posljednji vikend u maju umjesto dosadašnjih datuma koji su bili sredinom petog mjeseca. Još jedan od razloga produžetka roka je i složenost teme zbog koje nastojimo da piscima iz cijelog regiona damo dodatno vrijeme za pripremu i slanje priča koje će ispuniti neophodne uslove, navodi direktor Dragić Rabrenović.   Procitaj vise ...
Dobitnica nagrade Sfera, Petra Bulić, gošća ovogodišnjeg Refestikona
Pet, Mar 24, 2017
Dobitnica nagrade Sfera, Petra Bulić, gošća ovogodišnjeg Refestikona
Dugogodišnja organizatorka Društva za naučnu fantastiku Sfera u Zagrebu, Petra Bulić, koja tradicionalno organizuje Festival fantastične književnosti SFeraKon u tom gradu u maju, bila je gošća današnjeg Bestselera i podsjetila da je SFeraKon naučno fantastična konvencija koja se svake godine u proljeće odvija u Zagrebu. To je prva konvencija na tim prostorima, koja nastavlja tradiciju sajmova naučne fantastike, od kojih je prvi održan 1977. godine, objasnila je Bulić.

  Procitaj vise ...
Crnogorski pisac Milenko Ratković dobitnik međunarodnog priznanja Zlatni zmaj
Cet, Mar 23, 2017
Crnogorski pisac Milenko Ratković dobitnik međunarodnog priznanja Zlatni zmaj
Istaknutom crnogorskom književniku, dobitniku brojnih nagrada Milenku Ratkoviću iz Bara biće dodjeljeno međunarodno priznanje Zlatni zmaj za izuzetan doprinos fantastičnoj književnosti, saopštili su organizatori Regionalnog festivala fantastičćne književnosti REFESTICON, koji se peti put održava u Bijelom Polju.

Organizacioni odbor u kome su pisci i predstavnici festivala iz četiri države je odlučio da nakon Zorana Živkovića i Filipa Davida ovogodišnji laureat bude pisac i dugogodišnji novinar, rodonačelnik crnogorske književnosti za djecu,
čije su priče protkane legendom i fantastikom.   Procitaj vise ...
Stranice 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32