twitter

REFESTICON 2023: PRODUŽEN ROK KONKURSA ZA UČENIKE

Učenici iz Crne Gore mogu dostaviti kratke priče o transhumanizmu do 30. aprila na državni književni konkurs, saopštili su organizatori 11. Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON.

Iz Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje navode da je rok prudužen kako bi omogućili dodatni period da što više učenika napiše i pošalje priču o fenomenu uticaja tehnike i tehnologije na čovjeka.

Oni su uputili poziv zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima, ali i nastavnicima i profesorima, kako bi animirali mlade da se okušaju u književnom stvaralaštvu. Organizatori podsjećaju da će autori najboljih priča biti nagrađeni sa zlatnim, srebrnim i bronzanim Zmajevim jajem, u kategoriji od četvrtog do šestog razreda, zatim od sedmog do devetog i u kategoriji srednjih škola.

Zbirka odabranih priča će biti promovisana na 11. REFESTICON-u u Bijelom Polju.  

Propozicije konkursa za učenike:                                                                            

1. Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore;

2. Tema zbirke je transhumanizam;

3. Na konkurs se mogu slati priče iz žanra fantastike dužine od 2 do 8 stranica u Word-u (font Arial, veličina 12); 

4. Priču poslati elektronskom poštom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  sa naslovom, imenom i prezimenom autora/autorke, nazivom škole, navedenim razredom, adresom i kontakt podacima učenika i mentora;  

5. Jedan učenik/učenica može poslati jednu do sada neobjavljenu autorsku priču; 

6. Izbor pristiglih priča će obaviti stručni žiri, a za autore najbolje rangiranih priča biće obezbjeđeni plaketa, knjiga i Zmajevo jaje; 

7. Odabrane priče će biti objavljene u zbirci Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON.

8. Rok za dostavljanje priča je 30.4.2023. godine.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje i portala Refesticon