twitter

„Šešir pun neba“ i „Straža! Straža!“ u prodaji od 14. septembra

Teri Pračet, slavni tvorac Disksvijeta, iako više nije među nama, važi za jednog od najomiljenijih i najčitanijih pisaca na svijetu. Njegove knjige su prevedene na više od 30 jezika i prodate u preko 65 miliona primjeraka.

Čuveni serijal o Disksvijetu Terija Pračeta ne prestaje da oduševljava čitaoce. Kako stasavaju novi čitaoci i obožavaoci njegovog lika i djela, Laguna je odlučila da ponovo objavi roman „Straža! Straža!“, osmi u serijalu o Disksvijetu, a prvi o Gradskoj straži.

Ovamo odlaze zmajevi. Oni leže… nisu mrtvi i ne spavaju, već… drijemaju. I mada prostor koji zauzimaju nije isti kao običan prostor, ipak su gusto složeni. Mogli bi da vas podsjete na konzervu sardina, ako sardine zamišljate kao ogromne i sa kandžama. A negdje se, možda, nalazi i ključ… Ova knjiga će u potpunosti promijeniti vaš doživljaj zmajeva!

„Šešir pun neba“ je trideset drugi roman iz serijala o Disksvijetu. Kada je Tifani Bolan pošla da uči za vješticu, nije očekivala da će magija podrazumijevati kućne poslove i mužu hirovitih koza! Ipak, dok se Tifani sprema da se posveti struci, jedno opako čudovište sprema se da se posveti njoj. Progoni je, i ni gazdarica Vedervaks (najbolja vještica na svijetu) ni Slobodni narod (čovječuljci visoki petnaest centimetara i ujedno najbolji lopovi na svijetu) ne mogu da ga poraze. Kada je čudovište napadne, Tifani će sama morati da se spase – ukoliko je spas uopšte moguć.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.