twitter

Novo izdanje kultnog romana Stivena Kinga SALEMOVO

Vulkan je nedavno objavio novo izdanje romana Salemovo (1975) Stivena Kinga. I ovog puta kao i u slučaju Alnarijevog izdanja iz 2009. godine, iskorišćen je prevod Vladana Stojanovića.

Inspirisan Drakulom, King je ovim romanom odlučio da ispripovijeda sagu o vampirima. Ali, za razliku od drugih vampira koje srećemo u svjetskoj književnosti, Kingovi su gotovo nepobjedivi.

Glavni junak, pisac Ben Mirs, odlučuje da se vrati u Salemovo, mjesto gdje je proveo četiri godine svog djetinjstva. Tu se sprijateljuje s nastavnikom po imenu Met Burk i otpočinje romantičnu vezu s mladom maturantkinjom, Suzan Norton.

Ben svoj najnoviji roman piše inspirisan napuštenom kućom u kojoj je imao zastrašujuće iskustvo kao dječak. Međutim, ispostavlja se da kuća ima novog stanara – austrijskog migranta po imenu Kurt Barlov. Interesantno, njega niko nikada nije vidio, a misteriozni događaji – nestanak dječaka i ubistvo psa – ubrzo otrkivaju jezivu istinu.

Salemovo je 1976. godine bilo nominovano za prestižnu Svjetsku nagradu za fantastiku (World Fantasy Award), a 1987. godine našlo se u izboru časopisa Lokus za najbolji roman fantastike svih vremena.

 

 

Izvor i foto: art-anima.com  

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.