twitter

Snima se srpska verzija “Lost-a” po priči Gorana Skrobonje

Producentski dani pod sloganom “Producenti idu na odmor” održani su proteklog vikenda na Fakultetu dramskih umjetnosti.

Drugog dana organizovan je i zanimljiv panel “TV serije”, na kome su govorili Tatjana Žeželj (producentkinja “Južnog vetra”), Boban Jevtić (scenarista), Bojan Vuletić (reditelj i scenarista) i Ivana Miković (producent).

Pored filma “Južni vetar 3”, Žeželjeva je najavila da će njen foks u narednih godinu dana biti saradnja sa strancima.

– Sledeće godine nam dolaze Njemci i radi se neka priča o zombijima – otkrila je Tatjana.

Najviše kvalitetnog TV programa očekuje se s pravom od “Fajerflaj produkcije”, a u ime ove kuće govorili su Boban Jevtić i Ivana Miković.

– Do kraja godine pred publiku stuže “Crna svadba 2”. Krećemo ovog ljeta sa snimanjem serije “Konstantinovo raskršće”, koja je planirano da ima dvije sezone, a spremamo i “Generaciju Tesla”. Radićemo drugu sezonu “Bloka 27” – rekla je Mikovićeva.

Kreativni direktor posebno je istakao dva projekta u pripremi.

– “Generacija Tesla” je prvi projekat kod nas koji se radi po stripu. Ekranizovaćemo priču Gorana Skrobonje “Supernova”, koja donosi nešto novo i zanimljivo – naglasio je Jevtić.

Novela “Supernova” napisana je 1998, a prvi put je objavljena 2000. u zbirci “Šilom u čelo”. Skrobonja je bez sumnje naš najpopularniji žanrovski pisac. Iz ovoga, kako tvrdi i sam autor, mogla bi da nastane neka vrsta naše verzije čuvene serije “Izgubljeni” (Lost).

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.