twitter

Deset trenutno najgledanijih serija na Netflixu (video)

U hiperprodukciji serija, gotovo je nemoguće da budete sigurni da ste pronašli onu koja će biti po vašem ukusu. Međutim, velika gledanost određenih ostvarenja ponekad (ne nužno) može da ukaže na to da je vrijedno bindžovanja.

Donosimo listu trenutno najpopularnijih serija na Netflix-u, ali bi moglo da se desi da će se ovaj spisak ubrzo promijeniti s obzirom na to da je izlašla nova sezona ostvarenja “Kuća od papria” (La casa de papel) koja je svojim izlaskom zakucala brojne gledaoce ispred ekrana.

I pored toga – gledanost ne znači i kvalitet, zato mudro birajte kako ćete trošiti slobodno vrijeme!

10. Bake Squad (2021) 

U svakoj epizodi četiri kuvara takmiče se čiji će desert biti bolji. Fokus je na stvaranju složenih poslastica za određene događaje… Pekare je odabrala osnivačica Milk Bar-a Kristina Touzi (Christina Tosi). Nećemo reći da smo skeptici kojima ovo zvuči kao bilo koja kulinarska emisija sa lokalnih televizija…

9. Gabby's Dollhouse (2021)

  

“Slatke mačke, neobični zanati i šarena čarolija! Pridružite se ljubiteljici mačića Gabby i njezinoj pomoćnici Pandy Paws dok se udružuju u niz animiranih avantura”, piše u opisu. Za ovo možda i ima opravdanja, djeluje simpatično, bar malo simpatičnije od “Teletabisa”. Kažemo, malo.

8. The Chair (2021)

U glavnoj ulozi našla se Sandra O (Sandra Oh) koja na Pembrok koledž unosi jednu novu struju kao profesorica engleskog jezika. U pomalo otrovnom okruženju, Sandra, kao prva žena koja ima svoju katedru, pokušava da osavremeni pogled na najliberalnije predmete slobodnih umjetnosti. Rasizam, seksizam, ideološki snovi, poništavanje, autoritet… i nevjerovatan humor ove simpatične glumice poznate i iz ostvarenja “Killing Eve” (2018).

7. Family Reunion (2021)

“Family Reunion” je sitkom koji je kreirala Meg Delouč (Meg DeLoatch). Prati okupljanje šestočlane porodice koja se seli iz Sijetla u Džordžiju kako bi bila na okupu. Od trosatnih crkvenih službi i velike vlažnosti kose do porodičnog druženja, nižu se svakodnevni usponi i padovi koji djeluju stvarno i autentično.

6. Outer Banks (2020)

Priča je smještena na obalu Sjeverne Karoline gdje postoji velika podjela između sezonskih stanovnika i mještana radničke klase. Priča prati grupu lokalnih tinejdžera (The Pouges) u borbi za preživljavanje. U cijelu priču je upleteno i 400 miliona dolara, uz koje dolaze i brojni neprijatelji…

5. All American (2021)

Sportska drama govori o profesionalnom igraču nogometa kojeg tumači Denijel Ezra (Daniel Ezra). Rastrgnut između porodičnog i profesionalnog života, donosi često loše odluke koje ga odvode u pogrešnom pravcu.

4. Cocomelon (2020)

Ako imate više od dvije godine, možda bi bilo bolje da preskočite ovaj naslov. “Naučite slova, brojeve, zvukove životinja i još mnogo toga s JJ -om u ovoj muzičkoj seriji koja donosi zabavne trenutke uz pjesmice za cijelu porodicu!” glasi sinopis.

3. Manifest (2018)

Putnički avion koji se gubi u Bermudskom trouglu pojavljuje se nakon pet godina. Netflix je odlučio da preuzme ovu seriju sa neobičnom pričom, koja je u posljednje vrijeme stekla ogromnu popularnost. Putnici koji se vraćaju shvataju da njihovi životi, ali i one koje su poznavali više nisu isti kao što su bili prije polijetanja.

2. Turning Point: 9/11 and the War on Terror (2021)

Ko je napao SAD i zašto? Ko je dopustio da se to dogodi? Kako su pogrešne odluke čelnika dovele do ovog trenutka? Serija prikazuje veliki broj sagovornika, uključujući funkcionere iz više američkih predsjedničkih administracija, bivše pripadnike CIA-e i američke vojne veterane, kao i vojnike Nacionalne armije Afganistana, Talibane, članove afganistanske vlade, afganistanske ratne čelnike i afganistanske civile. Mnogi od njih nikad prije nisu govorili ispred kamere. Takođe u seriji se mogu čuti glasovi preživjelih samih napada. Dokumentarni filmovi iz 5 dijelova su hronika napada 11. septembra i prikaz kako su ti događaji promijenili tok istorije.

1. Clickbait (2021)

Nic Brever (Adrian Grenier) je otac, muž i brat, koji jednog dana iznenada i misteriozno nestane. Na internetu se pojavljuje video snimak teško pretučenog Nika koji drži karticu na kojoj piše “Zlostavljam žene. Umirem sa 5 miliona pregleda”. Je li to prijetnja ili priznanje? Ili oboje? Dok njegova sestra i supruga žure da ga pronađu i spasu, otkrivaju Nikovu stranu za koju nisu znale da postoji. “Clickbait” je uvjerljiv triler koji istražuje načine na koje naši najopasniji i nekontrolirani impulsi isplivavaju u doba društvenih mreža, otkrivajući sve veće prelome koje nalazimo između virtuelnih i stvarnih osoba.

 

Izvor i foto: bosonoga.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.