twitter

Objavljen trejler za prednastavak „Igri gladi“ (video)

Filmski studio Lajonsgejt objavio je dugoočekivani trailer za svoj prednastavak filma „Igre gladi“, pod nazivom „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji“.

U trejleru možemo vidjeti glavne likove Lusi Grej Berd, koju glumi Rejčel Zegler, i Koriolana Snoa, kojeg glumi Tom Blajt. U sporednim ulogama se nalaze Piter Dinklidž, koji glumi osvetoljubivog Kasku Hajbatoma, dekana Akademije koji je osmislio Igre gladi, te Vajola Dejvis, koja glumi Volumniju Gol, glavnog tvorca Igri gladi.

Radnja filma dešava se 64 godine prije događanja prikazanih u prvom filmu, na desetu godišnjicu Igri gladi. Lusi predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Koriolan Snou je njen mentor. Njegovi stavovi u ovom filmu su znatno drugačiji nego što će biti decenijama kasnije, kada postane tiranin Panema.

Lusi ne predviđaju pobjedu, ali nakon što prkosnom pjesmom tokom ceremonije žetve uspijeva da privuče pažnju cijelog Panema, Snou pomišlja da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Luci se trkaju s vremenom kako bi preživjeli i otkrili ko je ptica pjevačica, a ko zmija.

Teme koje film istražuje su sloboda i tiranija, dobro i zlo te kako oni mogu postojati istovremeno i zašto ljudi biraju jedno umjsto drugog. Panem u filmu je neprepoznatljiv, prepun je dizalica i građevinskih radova jer se obnavlja decenijama nakon brutalnog građanskog rata.

Prednastavak globalne franšize vrijedne 3 milijarde dolara stiže u bioskope širom svijeta 17. novembra. 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.