twitter

Autori

 

 

Učesnici festivala REFESTICON

 

 

       

     

 

 

 

 

 

 

 

  

 

           Dragić Rabrenović

 

Dragić Rabrenović rođen je 1979. godine u Podgorici. Osnovnu i srednju školu je završio u Bijelom Polju gdje živi i radi. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gdje je i magistrirao na smjeru Komunikologija. Direktor je Radija Bijelo Polje i predsjednik upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG). Jedan od pokretača i organizatora Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON. Sekretar udruženja Umjetnost bez granica.

Autor je i voditelj brojnih intervjua i emisija i jedan od pokretača i realizatora projekata iz oblasti kulture, zaštite životne sredine, obrazovanja i niza humanitarnih i edukativnih akcija. Piše kratke priče, pjesme i kolumne. Posebno se posvećuje epskoj i naučnoj fantastici. Priča “Poslednja bosanska kraljica’’ mu je objavljena u zbirci “Bosanska kraljica Katarina’’ Festivala fantastične književnosti Zecon u Zenici 2011. godine. Priča “Kralj Ratomir’’ je objavljena u zbirci “Priče o vinu’’ Festivala fantastične književnosti u Pazinu 2012. godine. Priča “Kamena ljubav’’ je objavljena na Istrakonu 2013. godine u zbirci Psiho pita, dok je priča Tatomirova osveta objavljena u Antologiji pisaca sa balkana “Slavin poj’’ 2013. godine.

 

 

    Dragan Popadić

Dragan Popadić je rođen 1961. godine u Zrenjaninu. Srednju školu je završio u Kotoru, a Fakultet političkih nauka, smjer novinarstvo u Beogradu. Direktor je Radio Tivta gdje je stalno zaposlen od 1986. godine kao novinar. Potpredsjednik je Upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore. Bio je dugogodišnji dopisnik RTV Crne Gore iz Tivta. Do sada je objavio dvije knjige „Grčka trilogija’’ (Jelena od Sparte, Rat za Troju i Agamemnon i Klitemestra) i sa Ivanom Toskićem knjigu dječije poezije na crnogorskom i romskom jeziku “Što se ne bi mjesec jeo”. Priče su mu objavljene u zbirkama Nevidbog, Prsten sa one strane sna i Đavolji prst Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON i zbirci Regia fantastika (Beograd, 2014). Ima titulu FIDE majstora i pet godina je bio selektor muške šahovske reprezentacije Crne Gore. Oženjen je i otac dvoje djece.

 

 

 

 

zbirka