twitter

Promocija zbirke Trium reginarum u Pazinu dokaz uspješne regionalne saradnje

Prvog dana Festivala fantastične književnosti u Pazinu, u Kući za pisce, promovisana je zbirka kratkih priča "Trium reginarum" šestog REFESTICON-a iz Bijelog Polja.

Priče o tri srednjevjekovne vladarke iz dinastija Hrebeljanović, Kosača i Crnojević su zainteresovale književnike i ljubitelje fantastike iz Hrvatske navodi direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović.

Prema njegovim riječima ova promocija je održana u sklopu projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Bijelo Polje.

"Kao što je to slučaj sa cjelokupnim projektom tako smo i ovu temu izabrali u cilju očuvanja kulturne baštine i povezivanja regiona kroz književnost", rekao je on na festivalu u Pazinu i dodao da su u tome uspjeli jer zbirka sadrži 29 priča koje na kreativan način prikazuju sudbine, živote i stradanja pomenutih vladarki.

Organizator Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON se zahvalio domaćinima Mirku Grdiniću i Davoru Šišoviću na pozivu i podršci koju od prvog dana pružaju partnerskom festivalu u Crnoj Gori.

U Kući za pisce sinoć je promovisan i novi roman etabliranog zagrebačkog pisca Aleksandra Žiljka "Ndanabova djeca", zatim zbirka priča "Baba Mandini krugovi" Tihomira Jovanovića iz Beograda i novi roman istarskog autora Saše Šebelića pod nazivom "Crotopia".

Program drugog dana Festivala fantastične književnosti nastavlja se danas posjetom kulturno istorijskim spomenicima na području Pazina i završava se predstavljanjem festivalske zbirke „Priče o Pazinu“ u 20 sati u Pazinskom kaštelu. Zbirku predstavlja urednik Mirko Grdinić zajedno s autorima među kojima je i pisac iz Podgorice Marko Vujović.

 

 

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019