twitter

Džordž R. R. Martin piše svakodnevno tokom izolacije

Džordž R. R. Martin nas je obavijestio o napretku u pisanju The Winds of Winter i podijelio neke misli o pandemiji zbog koronavirusa. Autor Igre prijestola se potrudio da uvjeri obožavaoce da je dobro.

„Za sve vas koji ste se brinuli zbog mene… da, svjestan sam da pripadam najranjivijem dijelu populacije s obzirom na moje godine i fizičko stanje“, napisao je Martin na svom blogu. „Ali trenutno se osjećam dobro i preduzimamo sve potrebne mjere kako bismo se zaštitili. Sam sam na izolovanoj lokaciji, sa jednim članom posluge, i ne idem nikuda niti se viđa sa bilo kim“.

Autor je dodao da svakoga dana piše i da su stvari u ovom djelu priče poprilično strašne.

„Istinu govoreći, provodim više vremena u Vesterosu nego u stvarnom svijetu, pišem svakog dana“, napisao je. „Stvari su poprilično mračne u Sedam kraljevstava… ali možda i ne toliko mračne koliko bi mogle postati ovdje. Ne mogu da se otmem utisku da svi sada živimo u nekom romanu naučne fantastike. Ali, dođavola, ne u onoj vrsti romana gdje sam kao dječak želio da živim, onom sa gradovima na Mjesecu, kolonijama na Marsu, kućnim robotima i letećim automobilima. Priče o pandemijama nikada nisam voleo… Star koliko jesam, ne mogu da se sjetim da smo ikada živjeli u situaciji kakva je u poslednjih nekoliko nedjelja“.

Martin je dodao da su zatvorili njegovu umjetničku atrakciju u Novom Meksiku „Meow Wolf“, kao i bioskop „Jean Cocteau Cinema“ i neprofitnu organizaciju „Stagecoach Foundation.“

„Uprkos zatvaranjima, nastavićemo da plaćamo svoje radnike u doglednoj budućnosti“, dodao je.

Martin je takođe iskoristio priliku da promoviše svoj servis za naručivanje knjiga:

„Sa svim karantinima, zaključavanjima i društvenom izolacijom, i zatvaranjem svih oblika zabave, čitanje je najbolji način da utrošite slobodno vrijeme“.

Poslednja knjiga iz Martinovog serijala „Pjesma leda i vatre“, roman Ples sa zmajevima, objavljena je 2011. godine kada je premijerno i prikazana HBO-ova serija Igra prijestola. Obožavaoci već dugo čekaju nastavak, Winds of Winter, kao i planirani sedmi dio, završnicu serijala, A Dream of Spring.

 

Izvor i foto: art-anima

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019