twitter

Prva knjiga novog SF serijala Džejmsa S. A. Korija - Milosrđe bogova, stiže 2024.

Daniel Abraham i Ti Franck, poznati kao James S.A. Corei, najavili su svoj sledeći projekat. Ponovo je riječ o SF seriji, iako je ovoga puta, za razliku od Prostranstva, znatno manjeg obima, pa nas očekuje trilogija pod nazivom The Captive's Var. Prva knjiga u serijalu nosi naziv Milosrđe bogova, a naslovnica, sinopsis i datum premijere su već objavljeni. Dobra vijest je da na knjigu nećete morati dugo da čekate, jer stiže 6. avgusta 2024. Korice prve knjige (a očekujemo da će tako biti i sa ostatkom serije) je potpisuje Daniel Dociu, koji je uradio i sve originalne obrade Prostranstva.

Tokom najave, Abraham je izjavio da je nova serija „zaista zanimljivo mjesto za posjetu svemiru“. Svemir je imao toliko toga u komadu iz svemirske opere koji je bio nešto između kasnog Apola 13 i ranog Baka Rodžersa. Proveli smo dosta vremena na to. I ovo je još uvijek svemirska opera, ali je to sasvim drugo mjesto, tako da je sasvim drugačiji dio žanra. Postoje neke stvari koje moramo da uradimo i da se igramo sa njima jer to ne bismo mogli da uradimo nigdje drugde”.

Sinopsis za prvu knjigu glasi:

Od autora bestselera Njujork Tajmsa dolazi spektakularna nova svemirska opera koja prikazuje čovečanstvo kako se bori za opstanak u ratu starom koliko i sam univerzum.

Kako je čovečanstvo došlo na planetu Anđiin izgubljeno je u izmaglici istorije, ali ta istorija će se uskoro završiti.

Keriksi — delom Imperija, delom Košnica — vekovima su vodili osvajačke ratove, uništavajući ili porobljavajući vrste širom galaksije. Sada se suočavaju sa velikim i besmrtnim neprijateljem. Ključ njihovog opstanka možda leži u narodu Anđiina.

Zaokupljen akademskim spletkama i srčanim poslovima, Dafid Alhor je zadovoljan samo da bude asistent briljantnom naučniku i njegovom slavnom istraživačkom timu. Zatim se Keriksovi brodovi spuštaju, desetkujući ljudsku populaciju i uzimajući najbolje i najpametnije iz društva da služe na Keriksovom rodnom svetu, a Dafid je povučen sa njima.

Oni su bačeni usred borbe koju jedva razumeju, takmičeći se protiv drugih zarobljenih vrsta po ceni neuspeha. Samo Dafid i nekoliko njegovih pratilaca prolaze kroz darvinističko takmičenje do dublje igre koju moraju da igraju da bi preživeli: da nauče da razumeju – i manipulišu – samim Keriksom.

Sa plemenitom, ali samoubilačkom ljudskom pobunom na jednoj strani i čudnim i ubilačkim neprijateljima na drugoj, tim plaća užasnu cenu da postane pouzdane sluge svojih novih vladara.

Dafid Alkhor je jednostavan čovek, uvučen u događaje van njegove kontrole i daleko izvan njegove mašte. On će postati prvak čovečanstva i njegov izdajnik, najomraženiji čovek u istoriji i čuvar svog naroda.

Tu počinje njegova priča.

 

Izvor: inverzija.net

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.