twitter

„Alien: Romulus“ – međuepizoda za povratak slavne franšize

“Osmi putnik” se konačno vraća – u planu je novi film ovog naučnofantastičnog serijla, koji neće biti ni nastavak, a ni prednastavak, već će se njegova radnja dešavati između događanja u filmovima „Alien“ i „Aliens“.

Film pod nazivom „Alien: Romulus“ režiraće Fede Alvarez, a Ridli Skot će biti jedan od producenata.

Govoreći na dodjeli nagrada Gotam, glumica Kejli Spejni rekla je za poznati list posvećen sedmoj umjetnosti: „Trebalo bi da da dešava između prvog i drugog filma“, i dodala: „Doveli su isti tim koji je radio na filmu ‘Aliens“. Isti ljudi koji su napravili ksenomorfe za taj film su ih napravili i za novi. Tako da je bilo neverovatno videti originalni dizajn sa ljudima koji su radili na ovim filmovima više od 45 godina".

Kako će onda ovo funkcionisati? Pa, prošlo je 57 godina između događaja iz dva filma, koje je Ripli provela lutajući svemirom. Šta se moglo dogoditi u međuvremenu?

Takođe nam je rečeno da će Alvarezov film biti „nepovezan“ sa prethodnim epizodama, mada imajući u vidu šta je sve Skot pričao tokom godina o ovom serijalu, a kasnije djelima opovrgao, to ne mora ništa da znači.

Sigurno urugvajski reditelj neće moći da odoli da uključi neke detalje iz poslednjih nastavaka.

Koliko god bili razočarani filmovima „Prometheus“ i „Alien: Covenant“, lagali bismo kada bismo rekli da nas ne bi obradovalo da novi film iz „Alien“ franšize ima neke reference i na njih.

„Alien: Romulus“ će imati svoju premijeru 16. avgusta 2024. godine.

 

Izvor: Pogled iz svemirskog broda

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.