twitter

House of the Dragon: prvi trejler za 2. sezonu HBO-ove serije (video)

Tokom panela na brazilskom CCXP-u, HBO je konačno predstavio prvi tizer trejler za drugu sezonu House of the Dragon (Zmajeva kuća). Otkrivena su takođe, su i nova lica koja ćemo upoznati u narednoj sezoni. Serija će tako predstavit i svog prvog člana porodice Stark, Toma Taylora (The Dark Tower) u ulozi Cregana Starka. Finale prve sezone je nagovještavalo povratak Starkova, a Cregan je važan igrač u književnom serijalu Georgea R. R. Martina. Tokom svoje borbe za prijesto, Rhaenrya je poslala svog sina Jaecerysa (Harry Collett) na sjever da traži podršku Oštrozimlja. A kako u knjigama nije konkretno rečeno šta se događa između Jaecerysa i Cregana, biće zanimljivo vidjeti kako će serija obraditi njihov susret.

Osim Toma Taylora kao lorda Cregana Starka, druga sezona serije predstavit će i Gayle Rankin kao Alys Rivers, Freddieja Foxa kao Ser Gwaynea Hightowera, Simona Russella Bealea kao Ser Simona Stronga, Clintona Libertyja kao Addama od Hulla, Jamieja Kenna kao ser Alfreda Broomea, Kierana Bewa kao Hugha, Toma Bennetta kao Ulfa i Vincenta Regana kao ser Rickarda Thornea. Mnogi od njih imaju važne uloge u događajima koji dolaze.

Fokus serije je uspon i pad kuće Targaryen, ali kako to biva i u stvarnom životu, dinastije vladajućih porodica uvijek su međusobno povezane. U prvoj sezoni vidjeli smo neke Lannistere i Baratheone, a biće ih i više kako će priča ići naprijed. No treba uzeti u obzir da je showrunner Ryan Condal jasno dao do znanja da druga sezona neće napredovati tako brzo kao prva.

Druga sezona serije House of the Dragon na HBO Max stiže u ljeto 2024. godine, a tačan datum još nije poznat.

 

Izvor: Inverzija.net

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.