twitter

Viljem Defo glumio je naspram dvije hiljade pravih pacova za film „Nosferatu“

Viljem Defo ponovo sarađuje sa rediteljem Dejvom Egersom i to je treći film koji su radili zajedno, nakon Svetionika i Severnjaka. Defo u najnovijoj ulozi morao je da se oslanja na pacove kao kolege, rekao je Egers, reditelj filma Nosferatu.

U njihovoj trećoj saradnji, Defo tumači lovca na vampira koji traži naslovnog grofa Orloka, koga tumači Bil Skarsgard, kako bi spasao Elen Hater, koju glumi Lili Rouz Dep.

Egers je rekao da postoji scena sa Defoom na groblju u kojoj su korišćeni pravi efekti vatre i hiljade veoma stvarnih pacova.

„Ta sekvenca, osim pravog plamena, uključila je i 2 hiljade pacova, što je bilo izazovno, ali i zabavno“, rekao je Egers.

Reditelj, koji je ujedno i scenarista ovog filma, rekao je da o liku kog tumači Defo treba razmišljati kao o Šerloku Holmsu, što znači da je njegov Votson doktor Vilhelm Sivers, u tumačenju Ralfa Inesona.

Osim njih dvojice, Egers je rekao da je Nosferatu pokazna vježba za vodeću zvijezdu Bila Skarsgarda, koji je vježbao kako bi spustio glas za čitavu oktavu za ovu ulogu.

„Osim njegovih očiju, teško je prepoznati Bila. Neću previše da odajem, ali Bil se potpuno transformisao u nešto vrlo jedinstveno. Ljudi će misliti da smo to menjali digitalno, ali on se potrudio. Jedva čekam da vidim šta će publika misliti o njegovom grofu Orloku“.

Viljem Defo je prethodno rekao da je svaka nova saradnja sa Egersom sve bolja i bolja.

„On je vrlo jasan kada radi. Film ima premijeru u decembru naredne godine, što je vrlo daleko. Pokušavam da budem optimista i mislim da studio veruje u film, jer je to težak datum, pa sam zato uzbuđen“.

Dodao je još „Video sam neki materijal dok smo još snimali i mogu da kažem, iskreno, vizuelno, to nije nalik ičemu što sam do sada video… Kako to izgleda i kako je snimljeno je neverovatno“.

Što se tiče svoje uloge, rekao je da je u pitanju lik nalik Van Helsingu, koji je djelimično vjeran izvornom materijalu, a djelimično izmaštan.

Ostale uloge u filmu tumače Nikolas Holt, Eron Tejlor Džonson, Ema Korin i Sajmon Mekbarni.

Film Nosferatu je u produkciji kuće Focus Features izašao 25. decembra 2024. godine. 

Izvor: Pogled iz svemirskog broad