twitter

Odabrana prva glumica za prikvel “Igre prestola”

Serija “Igra prestola” još se nije završila, a već su stigle informacije o tome šta će HBO napraviti nakon što je završi. Naravno, te informacije su strogo kontrolisane i oskudne.

U razvoju su bila četiri različita predloga za, jasno, četiri nove potencijalne serije - a HBO je potom odabrao kojim će smerom razvijati franšizu.

Radi se o visokobudžetnom projektu, a Dedlajn je u jednom trenutku izvestio da je potpredsednica dramskog programa na HBO-u Frančeska Orsi spominjala da će budžet premašiti cifru od 50 miliona dolara po sezoni.

Informacija oko “serija naslednica” nije bilo mnogo, osim njihovih autora. Angažovani su scenaristi Maks Borenstajn, Džejn Goldman, Brajan Helglend, te Karli Vjer.

Pobednica HBO - ovog malog takmičenja je odabrana ranije ove godine - novu seriju iz sveta “Pesme leda i vatre” radiće Džejn Goldman i njen tim. Goldman i Džordž Martin napisali su priču koja se događa hiljadama godina prije “Igre prestola” i opisuje pad iz Zlatnog doba heroja u Vesterosovo najmračnije razdoblje. Biće tu svega, od istorije samog kontinenta, porekla belih hodača, misterija Istoka i slično, a od danas znamo da će jednu od uloga imati i Naomi Vots čiji lik u pilotu opisuju kao “harizmatičnu pripadnicu visokog društva sa mračnom tajnom”.

HBO je već ranije najavio da spin-of neće emitovati sve dok “Igra prestola” ne završi. Osma i poslednja sezone te serije biće na rasporedu u nekom trenutku sledeće godine.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

 

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019